Direktlänk till inlägg 15 januari 2016

Nesbř, Jo : Blod på snö

Av violen - 15 januari 2016 15:45

   Nesbř, Jo : Blod på snö ***


Ja, byta stil ville Nesbř tydligen göra och det ordentligt. Men gillar jag det, nja. Det skulle nog föreställa vackert och lättsamt och av den gamla sorten. Och jag erkänner, hade det inte varit herr Nesbř som skrivit den skulle jag ha gett upp. Trots det lilla formatet. Men senare delen av boken hade sina poänger, även om våldet väl var nästan to much för mig. Och hur var egentligen huvudpersonen? Jag måste ha läst slarvigt, men hur var han egentligen?


Ger del två, Midnattssol, några svar? Kanske jag läser den bara för att få veta...


Läst 2016



Bibliografi

Serien om Harry Hole
  • Flaggermusmannen, 1997 (Fladdermusmannen, 2000)
  • Kakerlakkene, 1998 (Kackerlackorna, 2007)
  • Rřdstrupe, 2000) (Rödhake, 2002)
  • Sorgenfri, 2002 (Nemesis / Smärtans hus, 2004)
  • Marekors, 2003, Djävulsstjärnan, 2004)
  • Frelseren, 2005 (Frälsaren, 2006)
  • Snřmannen, 2007, (Snömannen, 2008)
  • Panserhjerte, 2009 (Pansarhjärta, 2010)
  • Gjenferd, 2011 (Gengångare, 2011)
  • Politi, 2013 (Polis, 2013)
  • Třrst, 2017 (Törst, 2017)
  • Kniv, 2019 (Kniv, 2019)

Fristående
  • Hodejegerne, 2008 (Huvudjägarna, 2010)
  • Sřnnen, 2014 (Sonen, 2014)
  • Blod på snř, 2015 (Blod på snö, 2015)
  • Mere blod 2015 (Midnattssol, 2016)
  • Macbeth, 2018 (Macbeth, 2018)
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av violen - Tisdag 22 okt 19:49

Gyllensten, Lars: Sokrates död ***(*) En märklig bok! En ytterst märklig bok! Kunde har varit jättetrist, men Gyllensten lyckades förmedla en slags stämning som gjorde att man förflyttades direkt bakåt i tiden. Jag blev väldigt nyfiken på vem Sokrate...

Av violen - Fredag 18 okt 14:15

Lundberg, Andreas: Storm i den pelare som bär ***   En väldigt intressant bok som trots det lämnade mig aningen oberörd. Jag undrade hela tiden varför jag bara kände förståelse men ingen direkt sympati. För det här är ju verkligen en stark berä...

Av violen - Onsdag 16 okt 16:30

Hadley, Tessa: Sent på dagen *****   Faktiskt ger jag Hadleys senaste roman full pott. Syskonen (här) gillade jag också men den här var ännu vassare.    Om Syskonen skrev jag " Det lustiga är att ingen eller alla är huvudperson. Hela famil...

Av violen - Måndag 14 okt 03:00

Engman, Pascal: Råttkungen   Så många hyllar denna bok, men eftersom jag inte är någon direkt stor deckarläsare vill jag ha annorlunda, helst nyskapande deckare. Vilket jag inte tyckte att denna var.      Engman skriver med korta kapitel oc...

Av violen - Torsdag 10 okt 22:22

Den enda bok (mycket bra dessutom) jag läst av Olga Tokarczuk är Spel på många små trummor Här Jakobsböckerna väntar i hyllan. Flera andra böcker finns det också på mitt bibliotek, när kön minskar finns de ju tillgängliga och jag ska läsa.   ...

Senaste inläggen

Presentation


Violens boksida -
reflektioner

Citatet

 Citatet

 

Jag tror att vi enbart bör läsa böcker som biter och sticker oss. Om den bok vi läser inte ruskar oss vakna som ett slag mot huvudet, varför då göra sig besväret att läsa den över huvud taget?

 

Franz Kafka

 

Lite väl drastiskt men det ligger nåt i det. 

Kontakta mig

email:

h55n/at/yahoo.se

Följ

Sök i bloggen

Kultursidor

Länkar

Länkar2.0

Poddar

Länksamling/Förlag

Kategorier

LITTERÄRA PRISER

Läser - ska läsa - med mera

Redan läst sju böcker i Min egen litteraturprisutmaning!

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Följ  violensboksida, reflektioner.... med Blogkeen
Följ  violensboksida, reflektioner.... med Bloglovin'

Arkiv

RSS

Tidigare år

statistik

Författare

Kvinnolänkar/föreningar/osv

JUL

Medicinskt

Min gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se